Infrarood massage

“Infrarood massage”


Hotstone

“Hotstone”


Bruidsmassage

“Bruidsmassage”


Painmaster Microstroom therapie

“Painmaster Microstroom therapie”


Houding corrector/Schouder brace

“Houding corrector/Schouder brace”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


Product informatieProduct foto's


TENS elektrostimulatie bij menstruatiepijnTENS is een afkorting voor “Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie” en is een natuurlijke, veilige en doeltreffende manier om menstruatiepijn of dysmenorroe te verlichten. De TENS methode van pijnbestrijding is wetenschappelijk bewezen en in de praktijk veelvuldig toegepast door fysiotherapeuten en pijnklinieken voor verlichting van alle soorten chronische pijnklachten. De TENS aanpak kan ook worden toegepast voor verlichting van pijn rond de bevalling.

Met dit TENS apparaat kan je dagelijks geheel zelfstandig en in je eigen omgeving pijn bestrijden. Niet alleen vermindert TENS de pijn, maar kan het ook bijdragen aan vermindering van het gebruik van pijnstillers. Elektrische prikkeling van zenuwen stimuleert namelijk ook de aanmak van endorfine, een lichaamseigen hormonale pijnstiller. De TENS aanpak kan ook worden toegepast voor verlichting van pijn rond zwangerschap en bevalling.

Zenuwstimulatie

TENS apparaten leveren zachte en veilige elektrische stroompjes via zelfklevende kussentjes (zgn. elektrode-pads) op de huid waardoor de zenuwen onder de huid worden geprikkeld . Belangrijke effecten van deze prikkelingen: 
-verstoring van de zenuwpijn geleiding waardoor je minder pijn ervaart, 
-aanmaak in opdracht van de hersenen van lichaamseigen pijnstillende stoffen zoals endorfine
-spierontspannende werking

Hierbij is de frequentie van de prikkeling van invloed op de wijze waarop de pijn verminderd wordt. Laagfrequente prikkeling stimuleert met name de aanmaak van pijndempende stoffen. Hoogfrequente prikkeling “blokkeert” het pijnsignaal op het niveau van het ruggenmerg en is daarom snel effectief, maar op langere termijn minder optimaal.

Het TENS apparaat

Dit TENS apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Klein en licht van gewicht waardoor je ze niet alleen thuis maar ook onderweg of op reis kunt gebruiken. Vanuit het Tens apparaat, verbindt je draden naar de elektrode-pads die je rond het pijn gebied op je lichaam plaatst of rond belangrijke zenuwbanen. Lees hierover zorgvuldig de gebruiksaanwijzing. De pads zijn zelfklevend en zijn daardoor makkelijk te plaatsen en te verwijderen. Let er bij het plaatsen wel op dat:
-de huid onder de elektrodes gaaf is: geen wondjes, pukkeltjes of eczeem.
-de huid niet vet is, u mag geen crème op dit gedeelte van de huid smeren.
-het voor een goede hechting en geleiding van de elektroden bij veel haargroei beter is de haartjes eerst te verwijderen.

Duur van behandeling

U kunt een TENS-therapie meerdere malen per dag gebruiken. U kunt rustig in een stoel gaan zitten of op bed gaan liggen, maar u kunt als het apparaat gewoon zijn werk kan blijven doen ondertussen ook voorzichtig met andere dingen bezig zijn. Wees daarbij altijd alert en lees er de handleiding goed op na.

Wanneer TENS beter niet te gebruiken

-Indien u een pacemaker heeft, recent een hartinfarct heeft doorgemaakt of serieuze hartritmestoornissen heeft. Overleg met uw cardioloog is dan noodzakelijk.
-Gebruik TENS niet tijdens zwangerschap, tenzij onder medische begeleiding. 
-Bij huidziekten. 
-Bij allergische reacties van de huid op standaard pads. Stop in dat geval met de behandeling of probeer speciale hypoallergeen pads die speciaal zijn ontwikkeld om allergische reacties te voorkomen. 
-TENS elektrodes mogen absoluut niet op de halsslagaders geplaatst.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen:

TENS elektrostimulatie bij menstruatiepijn €45,- (incl. BTW en excl. verzendkosten)


Wilt u meer informatie?
Vul snel ons formulier in
Product foto's
Scheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen | Sitemap