HandshoeMouse

“HandshoeMouse”


Tape bij hooikoorts

“Tape bij hooikoorts”


Bruidsmassage

“Bruidsmassage”


Massage

“Massage”


Zwangerschaps Ondersteuningsband

“Zwangerschaps Ondersteuningsband”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


CoccygodynieWat is coccygodynie?

Coccygodynie is een pijnlijke aandoening van het staartbeen (os coccygis) gelokaliseerd net boven de anus.

Symptomen

De klacht die de meeste patiënten met coccygodynie aangeven is pijn ter plaatse van het staartbeen, die uitgelokt wordt door zitten, maar ook kan voorkomen na lang te hebben gestaan of gewandeld. Fietsen is door directe druk van het zadel op het staartbeen veelal onmogelijk.

Risicofactoren

Coccygodynie komt 5 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Er bestaat ook een relatie met overgewicht. Vrouwen met een body mass index (BMI) van meer dan 27,4 en mannen met een BMI boven de 29,4 hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van coccygodynie.
Coccygodynie wordt meestal veroorzaakt door een val, vaak in zittende houding. Daarnaast kan herhaaldelijke druk op het os coccygis, bijvoorbeeld door een verkeerde zithouding of bij bepaalde sporten zoals fietsen en motorsport, aanleiding geven tot deze pijnlijke aandoening. Bij vrouwen kan een bevalling de veroorzaker zijn van coccygodynie. In 70% van de coccygodynie die door een ongeluk wordt veroorzaakt, zijn de gewrichtjes van het staartbeen betrokken. Er kan sprake zijn van bijvoorbeeld een verhoogde beweeglijkheid in deze gewrichtjes, of een verplaatsing van een gewricht.

Behandeling

In de eerste fase na het ontstaan van coccygodynie wordt vaak een afwachtend beleid geadviseerd, ondersteund met pijnmedicatie als een NSAID (bijvoorbeeld diclofenac of ibuprofen) en adviezen ten aanzien van een aangepaste zithouding. 
Als bovenstaande onvoldoende helpt, kan worden overgegaan tot t toepassen van Medical of Kinesiotaping van de stuit. Soms in combinatie met een TENS apparaat en een speciaal zitkussen om de stuit te ontlasten. Wanneer u al langer deze klachten heeft is bovenstaande zeker het proberen waard. U kunt contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak.


Vraag informatie aanScheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen | Sitemap