Infrarood massage

“Infrarood massage”


Houding corrector/Schouder brace

“Houding corrector/Schouder brace”


Bruidsmassage

“Bruidsmassage”


Hotstone

“Hotstone”


Hot en Coldstone

“Hot en Coldstone”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


HooikoortstapeHOOIKOORTS BEHANDELEN ZONDER MEDICATIE

Hooikoorts is een allergische reactie veroorzaakt door (stuifmeel)pollen van bomen, grassen en kruiden. Wanneer de wind deze pollen verspreid, kunnen hooikoortspatiënten last krijgen van niesbuien, rode en jeukende ogen en een verstopte neus.

Tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen* mensen in Nederland hebben hooikoorts en vaak weten ze niet waarom ze deze allergieklachten krijgen en wat een goede behandeling is. De meeste patiënten hebben vooral last in het voorjaar, sommigen hebben het gehele jaar last. Hooikoortsmedicijnen kunnen de hevigheid van allergische reacties flink verminderen, maar vaak helpt de hooikoortsmedicatie niet of slecht. Hierdoor loop je soms dagen met gezwollen ogen of kun je zelfs doodziek in bed liggen door de hevige reactie op pollen.

HOOIKOORTS KLACHTEN: MEDICAL TAPING BIEDT DE OPLOSSING!

Massagecentrum Twente past een hooikoortstapetechniek toe. We gebruiken hier zogenaamde Medical Tape voor die we op speciale plekken op schouders, borst en rug aanbrengen.
 Bij toepassing van dit Medical Taping concept is bekend dat deze de hooikoortsklachten sterk kan verminderen. In een groot aantal gevallen kan iemand zelfs klachtenvrij het seizoen door komen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij hooikoortsklachten.

WAT IS MEDICAL TAPE?


Medical Tape is een elastische katoenen tape in verschillende kleuren. Om huidirritatie te voorkomen bestaat de onderkant uit een anti-allergische lijmlaag. Door deze lijmlaag en door de tape in een patroon te plakken kan de huid blijven ademen. De tape is, net als de huid, 140% rekbaar zodat je bewegingen niet door de tape worden beperkt. Ook de dikte en het gewicht van de tape komen overeen, waardoor het voelt als een tweede huid. De tape plakt beter door lichaamswarmte, is watervast en tot ongeveer 5 dagen te gebruiken.

DE BEHANDELING EN WERKING BIJ HOOIKOORTS

Net zoals met massage invloed kan worden uitgeoefend binnen het lichaam, heeft een behandeling met tape ook dit effect met als voordeel dat tape 24 uur per dag werkt. De fysiotherapeut brengt de tape aan op rug, schouders en borstspieren. Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er via het zenuwstelsel invloed worden uitgeoefend op de hulpademhalings-spieren en het longgebied. Het meest ideaal is om de tape vóór het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer er al  klachten zijn, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Een herhaling van het aanbrengen van de tape vergroot een positieve werking.

ONDERZOEK BIJ HOOIKOORTSPATIËNTEN

  • Net zoals in 2016 komt naar voren dat bij 84% van de hooikoortspatiënten een positief resultaat is bereikt in de vermindering van hooikoortsklachten
  • Na 1 typebeurt zijn de VAS scores gemiddeld met 35% afgenomen
  • Na 2 typebeurten zijn de VAS scores gemiddeld met 55% afgenomen
  • Na een derde tapebeurt is nog een kleine verbetering mogelijk waardoor de VAS scores gemiddeld met 63% afgenomen

 

 


Vraag informatie aanScheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen | Sitemap